Therapeut

Remco Peeters

Ik ben geboren in 1975 te Venray. Via Mavo, Havo, Vwo heb ik aan de universiteit in Nijmegen de studie Psychologie afgerond (klinische richting).

 

Voor mijn werk ben ik verhuisd naar Maastricht (2001). Daar heb ik eerst bij een arbodienst en daarna bij een reïntegratiebureau gewerkt als psycholoog. Ik merkte steeds meer dat ik zocht naar een verdere verdieping in therapie. Hierdoor ben ik in 2004 bij Virenze begonnen. Ik heb daar 13,5 jaar gewerkt en de mogelijkheid gehad ervaring op te doen met verschillende problemen waar cliënten tegenaan kunnen lopen.

 

Ik ben zoekende geweest naar de juiste therapiestroming die bij mij past als therapeut. In eerste instantie heb ik het opleidingstraject doorlopen tot cognitief-gedragstherapeut (cgt). Gedurende deze opleiding begon ik steeds meer te merken, dat ik de essentiële waarde van de therapeutische relatie in deze aanpak miste en ook het verdiepen van het contact met emoties.

 

Tijdens mijn opleiding tot psychotherapeut kwam ik in aanraking met de cliëntgerichte stroming. Ik merkte dat dit aansloot bij wat ik zocht. In 2012 heb ik de opleiding tot psychotherapeut afgerond.

Tijdens en na de opleiding tot psychotherapeut heb ik mij steeds verder gespecialiseerd als cliëntgericht psychotherapeut. Daarnaast ben ik Emotion Focused Therapeut (EFT) en ik mij verder gespecialiseerd in focusing.

 

Ik ben erkend cliëntgericht leertherapeut (VPeP)

 

Lidmaatschappen

  • Volwaardig lid van de Vereniging van de Persoonsgerichte en experiëntiële Psychotherapie (VPeP). De cliëntgerichte psychotherapie heeft binnen VPeP de centrale uitgangspositie. https://www.vpep.nl
  • Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)  http://www.lvvp.info
  • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP). Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Psychotherapie. https://www.psychotherapie.nl/
  • International Society for Emotion Focused Therapy. https://iseft.org/

GGZ Kwaliteitsstatuut

Vanaf 2017 is het als vrijgevestigd psychotherapeut verplicht een Kwaliteitsstatuut te hebben. Mijn goedgekeurde kwaliteitsstatuut is in het onderstaande bijgevoegd.

 

Download
Kwaliteitsstatuut Psychotherapie Peeters
Adobe Acrobat document 103.7 KB

Beroepscode voor psychotherapeuten

IK hecht waarde aan en houdt mij aan de beroepscode voor psychotherapeuten:

Download
Beroepscode voor psychotherapeuten.pdf
Adobe Acrobat document 823.6 KB